Kun Je Appelflappen Invriezen

Volledig afgekoelde appelflappen kun je ook invriezen. Bak de bevroren appelflappen in een voorverwarmde oven op 200 graden circa 10 minuten.

Hoe lang kan je appelflappen buiten de koelkast bewaren?

Kun Je Appelflappen Invriezen

Buiten de koelkast blijven appelflappen 2 dagen goed. Dat geldt voor appelflappen uit de winkel én zelfgebakken appelflappen. Het is natuurlijk wel zo dat appelflappen de dag zelf het lekkerst zijn. Daarna verliezen ze smaak en worden ze veel minder krokant.

De appelflappen bewaar je het beste in de originele verpakking uit de winkel. Als je ze zelf bakt, doe ze dan in een goed afsluitbare verpakking. Bijvoorbeeld een koektrommel. Zorg wel dat ze dan eerst afgekoeld zijn anders wordt de verpakking van binnen vochtig.

Hoe weet je of appelflappen niet meer goed zijn?

Als de appelflappen droog en muf zijn, zijn ze niet meer goed. Dan moet je ze weggooien. Je kunt het altijd controleren door eerst te kijken, dan te ruiken en eventueel te proeven. Appelflappen die je in de winkel koopt, moet je na de THT datum ook weggooien. Dan zijn ze niet meer goed. Dat komt door de zachte vulling.

Het is september, dat betekent dat er weer volop appels te verkrijgen zijn. En met appels kun je natuurlijk enorm veel lekkere baksels maken,. Maak bijvoorbeeld heerlijke appelflappen! Het is helemaal niet lastig om deze lekkernijen te maken. Daarom is het een heel leuk idee om ze bijvoorbeeld in de herfstvakantie samen met je kinderen te maken. Met wie en voor welke gelegenheid je ook appelflappen wilt bakken, met ons appelflappen recept komt het helemaal goed. Lees dus snel verder!

FAQ

Kan men appelflappen invriezen?

Heb je bladerdeeghapjes of appelflappen gemaakt om te bewaren? Bak deze dan eerst af in de oven en vries ze na het afkoelen in. Gebakken bladerdeeg mag gewoon weer in de vriezer. Bladerdeeghapjes zijn in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar.

Hoe kun je appelflappen het beste bewaren?

Appelflappen kun je ongeveer twee dagen bewaren. Bewaar ze luchtdicht verpakt buiten de koelkast. Je kunt de appelflappen bewaren in een plastic zak of een afgesloten bak. Laat ze na het bakken eerst goed afkoelen.

Hoe houd je appelflappen knapperig?

Antwoord: Warm ze 5 minuten op in een voorverwarmde oven van 225°C.

Related Posts